Aneb jak na to přírodní cestou!

Jak zpracovat bezinky v kuchyni

Vydáno:

Naposledy Aktualizováno:

Jak zpracovat bezinky v kuchyni

Vítáme vás k našemu článku, ve kterém se podíváme na to, jak zpracovat bezinky v kuchyni. Bezinky jsou nejen krásné květiny, ale i lahodné plody, které můžeme využít při vaření a pečení. Protože některé druhy bezinek jsou velmi hojné a snadno dostupné zdarma v přírodě, stojí za to se naučit, jak je můžeme využít v kuchyni. V tomto článku se dozvíte několik chutných receptů, které vás jistě okouzlí. Takže pokud chcete své chuťové buňky potěšit nevšedními pochoutkami, pokračujte ve čtení!




Jak zpracovat bezinky v kuchyni

Jak zpracovat bezinky v kuchyni

Bezinky jsou oblíbeným ovocem v mnoha zemích světa. Toto malé ovoce má mnoho výhod pro zdraví a je také velmi chutné. V tomto článku se dozvíte, jak zpracovat bezinky v kuchyni a využít je do vaší každodenní stravy.

Jak vybrat bezinky

Při výběru bezinek je důležité si vybrat zralé ovoce, které má bohatou fialovou barvu a je pevné na dotek. Pokud jsou bezinky příliš měkké nebo poškozené, je lepší je nekupovat. Také se ujistěte, že jsou bezinky čerstvé a neuschlé.

Jak skladovat bezinky

Bezinky je nejlepší skladovat v chladničce. Ujistěte se, že jsou čisté a suché a uložte je do lednice ve speciální nádobě nebo sáčku s prodyšnou folií.

Jak připravit bezinky pro vaření

Nejprve omyjte bezinky pod tekoucí vodou a odstraňte stonky. Poté můžete bezinky nasekat na menší kousky, nebo je nechat celé. Pokud chcete bezinky použít k pečení nebo vaření, je dobré je vykostit.

Jaké jsou možnosti použití bezinek v kuchyni

Beziková marmeláda

Beziková marmeláda je tradičním a velmi oblíbeným receptem. Vyzkoušejte následující recept:

  1. 500g bezinek
  2. 400g cukru
  3. šťáva z jednoho citronu
  4. 1/2 vanilkového lusku

Smíchejte bezinky s cukrem a nechte stát na chladném místě přibližně 2 hodiny, nebo dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte šťávu z citronu a vanilkový lusk a vařte na mírném ohni po dobu 20-25 minut, nebo dokud se marmeláda nesmíchá. Připravenou marmeládu nalijte do sterilizovaných sklenic a uchovávejte v chladničce.

Bezikový džus

Bezikový džus je skvělou možností pro přípravu osvěžujícího nápoje. Zde je náš oblíbený recept:

  1. 500g bezinek
  2. 2 lžíce medu
  3. šťáva z jednoho citronu
  4. 1,5 l vody

Bezinky dejte do mixéru a přidejte med a citronovou šťávu. Mixujte, dokud nevznikne hladká směs. Poté přidejte vodu a promíchejte. Připravený džus můžete nalít do sklenic a podávat s kostkami ledu a lístkem máty.

Bezikový koláč

Bezikový koláč je skvělou možností pro pečení sladkého dezertu. Tady je náš oblíbený recept:

  1. 300g bezinek
  2. 200g hladké mouky
  3. 100g cukru
  4. 2 vejce
  5. 100g másla
  6. 1/2 lžičky soli
  7. 1/2 lžičky prášku do pečiva

V misce smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte vejce a máslo a těsto promíchejte. Poté přidejte bezinky a promíchejte. Těsto dejte do dortové formy a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 30-35 minut.

Závěr

Bezinky jsou skvělým ovocem, které může být použito v mnoha různých receptech. Doufáme, že vám tento článek pomohl zpracovat bezinky v kuchyni a využít jejich chutné a zdravotní výhody.


Často Kladené Otázky

Jak zpracovat bezinky?

Bezinky lze v kuchyni zpracovat na mnoho způsobů, například je přidat do těsta na koláče, do jablečného závinu nebo je upéct s tvarohem a ovocem. Můžete je také uvařit spolu s dalšími ovocemi a přidat do ovocného kompotu. Dají se také namočit do sladké smetanové omáčky a podávat jako dezert.

Jak skladovat bezinky?

Bezinky lze skladovat na suchém a chladném místě, například v lednici nebo ve spíži. Pokud máte větší množství bezinek, můžete je uskladnit i v mrazáku. Před použitím se doporučuje bezinky rozmrazit a nebo je použít v mrazu pečené jako ingredience do dezertů a koláčů. Bezinky by měly být skladovány odděleně od ostatních ovoce a zeleniny, aby nedošlo k jejich znehodnocení.

O Portálu Bylinky Pro Zdraví

Bylinky Pro Zdraví byly vytvořeny s cílem pomoci lidem s různými zdravotními problémy a podpořit je v péči o své zdraví pomocí přírodních léčebných metod. Naše cílem je pomoci lidem zlepšit své zdraví a kvalitu života, a to prostřednictvím vzdělávání a sdílení informací o přírodních léčebných metodách.

Rádi bychom Vám připomněli, že všechny články a informace na našich webových stránkách jsou určeny pouze pro informační účely a nejsou náhradou za odbornou lékařskou radu. Pokud máte jakékoliv zdravotní problémy, doporučujeme Vám vyhledat kvalifikovaného lékaře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

doporučujeme

  • THC a zředění krve

    THC a zředění krve

    THC (tetrahydrokanabinol) je hlavní psychoaktivní složkou konopí, která se nachází v rostlině konopí. Zprávy o užívání THC jsou neustále diskutovány v medicíně. THC představuje pro lidi velký zájem, jelikož jeho užití může mít různé účinky na lidský organismus. Jedním z témat, která se vztahují k THC, je zředění krve. V tomto článku se budeme zabývat…

    Celý článek

  • for you:

    for you:

    Moc mě těší, že vás vítám na svém profilu! Jmenuji se [jméno] a jsem virtuálním asistentem. Ráda bych vám přiblížila, co tedy mohu nabídnout. Jako umělá inteligence, byla jsem vyvinuta především právě k tomu, abych vám mohla pomoct s různými úkoly či dotazy. Pokud tedy hledáte někoho, kdo vám umí snadno a rychle pomoci s…

    Celý článek

🛡Získejte více energie a podpořte své tělo přirozeně!
Nenechte si ujít tuto speciální nabídku! Pouze nyní máte jedinečnou příležitost získat 30denní zásobu vitamínu K2 a Ženšenu. Udělejte první krok k podpoře zdraví.
Cítíte se unaveni?
Nebojte se udělat první krok k podpoře zdraví. Vyzkoušejte nyní bez rizika - 30denní zásoba čeká!
🛡Získejte více energie a podpořte své tělo přirozeně!
Nenechte si ujít tuto speciální nabídku! Pouze nyní máte jedinečnou příležitost získat 30denní zásobu vitamínu K2 a ŽenšenuUdělejte první krok k podpoře zdraví.
Cítíte se unaveni?
Nebojte se udělat první krok k podpoře zdraví. Vyzkoušejte nyní bez rizika - 30denní zásoba čeká!