Vítáme vás k našemu článku, ve kterém se podíváme na to, jak zpracovat bezinky v kuchyni. Bezinky jsou nejen krásné květiny, ale i lahodné plody, které můžeme využít při vaření a pečení. Protože některé druhy bezinek jsou velmi hojné a snadno dostupné zdarma v přírodě, stojí za to se naučit, jak je můžeme využít v kuchyni. V tomto článku se dozvíte několik chutných receptů, které vás jistě okouzlí. Takže pokud chcete své chuťové buňky potěšit nevšedními pochoutkami, pokračujte ve čtení!
Jak zpracovat bezinky v kuchyni
Bezinky jsou oblíbeným ovocem v mnoha zemích světa. Toto malé ovoce má mnoho výhod pro zdraví a je také velmi chutné. V tomto článku se dozvíte, jak zpracovat bezinky v kuchyni a využít je do vaší každodenní stravy.
Jak vybrat bezinky
Při výběru bezinek je důležité si vybrat zralé ovoce, které má bohatou fialovou barvu a je pevné na dotek. Pokud jsou bezinky příliš měkké nebo poškozené, je lepší je nekupovat. Také se ujistěte, že jsou bezinky čerstvé a neuschlé.
Jak skladovat bezinky
Bezinky je nejlepší skladovat v chladničce. Ujistěte se, že jsou čisté a suché a uložte je do lednice ve speciální nádobě nebo sáčku s prodyšnou folií.
Jak připravit bezinky pro vaření
Nejprve omyjte bezinky pod tekoucí vodou a odstraňte stonky. Poté můžete bezinky nasekat na menší kousky, nebo je nechat celé. Pokud chcete bezinky použít k pečení nebo vaření, je dobré je vykostit.
Jaké jsou možnosti použití bezinek v kuchyni
Beziková marmeláda
Beziková marmeláda je tradičním a velmi oblíbeným receptem. Vyzkoušejte následující recept:
- 500g bezinek
- 400g cukru
- šťáva z jednoho citronu
- 1/2 vanilkového lusku
Smíchejte bezinky s cukrem a nechte stát na chladném místě přibližně 2 hodiny, nebo dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte šťávu z citronu a vanilkový lusk a vařte na mírném ohni po dobu 20-25 minut, nebo dokud se marmeláda nesmíchá. Připravenou marmeládu nalijte do sterilizovaných sklenic a uchovávejte v chladničce.
Bezikový džus
Bezikový džus je skvělou možností pro přípravu osvěžujícího nápoje. Zde je náš oblíbený recept:
- 500g bezinek
- 2 lžíce medu
- šťáva z jednoho citronu
- 1,5 l vody
Bezinky dejte do mixéru a přidejte med a citronovou šťávu. Mixujte, dokud nevznikne hladká směs. Poté přidejte vodu a promíchejte. Připravený džus můžete nalít do sklenic a podávat s kostkami ledu a lístkem máty.
Bezikový koláč
Bezikový koláč je skvělou možností pro pečení sladkého dezertu. Tady je náš oblíbený recept:
- 300g bezinek
- 200g hladké mouky
- 100g cukru
- 2 vejce
- 100g másla
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
V misce smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte vejce a máslo a těsto promíchejte. Poté přidejte bezinky a promíchejte. Těsto dejte do dortové formy a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 30-35 minut.
Závěr
Bezinky jsou skvělým ovocem, které může být použito v mnoha různých receptech. Doufáme, že vám tento článek pomohl zpracovat bezinky v kuchyni a využít jejich chutné a zdravotní výhody.
Často Kladené Otázky
Jak zpracovat bezinky?
Bezinky lze v kuchyni zpracovat na mnoho způsobů, například je přidat do těsta na koláče, do jablečného závinu nebo je upéct s tvarohem a ovocem. Můžete je také uvařit spolu s dalšími ovocemi a přidat do ovocného kompotu. Dají se také namočit do sladké smetanové omáčky a podávat jako dezert.
Jak skladovat bezinky?
Bezinky lze skladovat na suchém a chladném místě, například v lednici nebo ve spíži. Pokud máte větší množství bezinek, můžete je uskladnit i v mrazáku. Před použitím se doporučuje bezinky rozmrazit a nebo je použít v mrazu pečené jako ingredience do dezertů a koláčů. Bezinky by měly být skladovány odděleně od ostatních ovoce a zeleniny, aby nedošlo k jejich znehodnocení.
Napsat komentář