Vítejte! Dnes bychom rádi představili náš článek zabývající se tradiční českou pochoutkou – obalovanými bezinkovými květy. Tento originální recept se v České republice po řadu let tradičně připravuje z čerstvých květů bezu černého, které jsou obaleny ve třtinovém těstě a křupavě smaženy. Pokud jste fanouškem tradičních a originálních receptů, rozhodně byste si neměli nechat ujít naše tipy a triky pro přípravu této lahodné pochoutky. Čtěte dále a uvidíte, jak snadné je připravit tuto pochoutku i doma!
Obalované bezinkové květy – tradiční česká pochoutka
Bezinky jsou rostliny, které jsou v České republice velmi oblíbené. Jejich plody se používají k výrobě džemů, marmelád, ovocných nápojů a dalších produktů. Nicméně existuje i jedna tradiční česká pochoutka, a tou jsou obalované bezinkové květy.
Cena a dostupnost
V létě se bezinky vyskytují téměř všude, od krajiny přes městské parky. Rostou především na slunných místech a vysokých stráních. Bezinky se dají obvykle sbírat zdarma, jen je třeba dát pozor na to, zda jsou na veřejném pozemku, aby se nevyskytly nějaké problémy s majetkovou účastí.
Cítíte se jako ve středověku
Při konzumaci obalovaných bezinkových květů se cítíte jako na řemeslném trhu v dobách středověku. Tato chuťová bomba se připravuje jednoduše a rychle. Bezinkové květy se ochroustají (pročistí od nečistot), smíchají s moukou a vejcem do kašičky, následně se takto smíchané květy hází do rozpáleného oleje a smaží se do zlatova. Hotové jídlo se vyjmou z oleje a nechají se okapat na servírovacím papíru.
Jídlo pro všechny příznivce rázesné chutě
Proti kukuřičným a sýrovým palačinkám se obalované bezinkové květy vůbec neztratí. Lidé, kteří mají rádi výraznější a rázovitější chuť, si tuto lahůdku nenechají uniknout. Na druhou stranu, pokud máte raději jemnější chuťové zážitky, může být pro vás tato pochoutka trošku silná.
Jak zůstat zdravý
Při přípravě obalovaných bezinkových květů musíte dbát na hygienu. Bezinky se musí důkladně očistit, aby se zamezilo růstu škodlivých mikroorganismů. Pokud máte alergie na trávy, pyly či květenství, neměli byste tuto pochoutku ochutnat. Pokud nevíte, zda máte alergii, doporučujeme vám nejdříve kontaktovat lékaře.
Závěr
Obalované bezinkové květy jsou tradiční českou pochoutkou a mnoho lidí si je oblíbilo. Je to jídlo pro všechny příznivce rázové chutě, kteří nebojí experimentovat s netradičními recepty. Pokud chcete ochutnat čistě přírodní produkty a vyzkoušet si něco nového, jedním z možných receptů jsou právě obalované bezinkové květy. Musíte však dbát na hygienu a nerozvádět, že jde o nějakou univerzální pochutinu, kterou si mohou vychutnat všichni. Lidé s určitými alergiemi se musí držet zpátky a vynechat si jejich konzumaci.
Často Kladené Otázky
Co jsou obalované bezinkové květy?
Obalované bezinkové květy jsou tradiční česká pochoutka, která se připravuje tak, že se do těsta namáčejí květy bezu, které jsou poté smažené v oleji. Tyto květy jsou oblíbenou sladkou pochutinou naší kuchyně.
Jak připravit obalované bezinkové květy?
Nejprve si musíte připravit těsto, do kterého budete květy namáčet. Smíchejte vejce, hladkou mouku, cukr, sůl a mléko a vzniklé těsto nechte odpočinout. Poté si očištěné květy bezu namáčejte v těstě a opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova a hotové květy nechte okapat na papírových ubrouscích. Můžete je podávat posypané cukrem, medem nebo marmeládou.
Napsat komentář